Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo - sloboda

Dudić žali za propuštenim šansama i penalom, Jahić hvali Bukvića

sarajevo – sloboda – fena (1)

Sarajevo je, tako, nakon tri uvodna trijumfa, sada u nizu od tri meča bez pobjede, dok je Sloboda u nizu od tri meča bez poraza

Sarajevo se sinoćnjim remijem u 6. kolu M:TEL Premijer lige Bosne i Hercegovine na Stadionu “Bilino polje” u Zenici protiv tuzlanske Slobode rezultatom 1:1 (0:1) bodovno poravnalo na čelu tablice sa Širokim Brijegom, ali sarajevski navijači ni trener Feđa Dudić nisu zadovoljni.

Nezadovoljstvo navijača Sarajeva, kojih se sinoć u Zenici okupilo oko 1.500, tim je veće što je Rifet Kapić propustio u 94. minuti realizirati penal, koji je dosuđen zbog prekršaja u šesnaestercu Slobode nad Mersudinom Ahmetovićem. Dudić je, ipak, bio zadovoljan igrom i reakcijom svojih igrača nakon dva uzastopna poraza.

-Mislim, da nemam šta reći momcima. Sve osim rezultata bilo je ok. Toliko dobrih prilika, toliko dobrih situacija za gol – kazao je trener Dudić, koji je napomenuo kako su već na otvaranju meča imali dvije izgledne šanse.

Nisu uspjeli realizirati svoje šanse, a gol su, kako dodaje, euro-gol, primili zbog slabog postavljanja u odbrani. Međutim, nisu odustajali od igre, ali smatra kako ovog puta nisu nagrađeni za dobru igru, mada su 25 puta šutirali na protivnički gol.

-Jedna dekoncentracija na postavljenu odbranu, gdje pustimo da nam vezni vuče loptu 25-30 metara, iako smo to apostrofirali kako ćemo se pomjerati, na koji način…Čuvamo manje opasnog, a pustimo više opasnog!

I, onda, opet nismo odustajali od svoje igre…Na vrijeme smo izjednačili, pritiskali do kraja…Međutim, nije išlo. Jednostavno, nismo odustajali od našeg sistema i tražili smo kroz igru i posjed šanse. Previše smo stvorili prilika. I, na kraju, onda ‘šlag na tortu’. Dođe penal koji ne iskoristiš u zadnjoj minuti i onda se ne možeš ni pobijediti – kazao je Dudić.

Najavljuje kao nastavljaju raditi te da će im se pošten rad, sigurno, negdje vratiti. Ne može, uvjeren je, ići sve “kontra”. Imaju, podsjeća, sedam dana pripreme za “najvažniju utakmicu”, derbi protiv gradskog rivala Željezničara.

Dudić je najavio da će, kao klub, stati iza svog igrača Kapića, kojem je, dodao je, najteže što nije realizirao penal u sudijskom dodatku.

Sarajevo je, tako, nakon tri uvodna trijumfa, sada u nizu od tri meča bez pobjede, dok je Sloboda u nizu od tri meča bez poraza.

Trener Slobode Adnan Jahić imao je više razloga za zadovoljstvo jer su njegovi puleni, nakon gostujućeg remija protiv Tuzla Citiya u Gradačcu (0:0) te “domaćeg” trijumfa u prošlom kolu u Banovićima protiv banjalučkog Borca (2:0), sinić osvojili bodove protiv još jednog pretedenta na visok plasman i izlazak na euvro-scenu.

-Da nam je neko prije utakmice ponudio bod, sigurno bismo to objeručke prihvatili. Međutim, nakon postignutog gola, ušla je neka nervoza i puno smo griješili te praktično poklanjali šanse Sarajevu.

Što se tiče drugog poluvremena, morali smo se grčevito braniti… Prije utakmice ostali smo bez golmana Filipa Erića, a priliku je dobio Semir Bukvić, koji je bio naš heroj- istakao je trener Jahić.

On je pohvalio igru svog tima, ali i ekipe Sarajeva. Osvrnuo se i na crveni karton kojeg je dobio, kazavši kkao ne vidi trenera u svijetu koji ne bi ušao u teren kada mu golman odbrani penal, a da je on zbog toga isključen. Jahić se nada da će njegovi igrači ovako odlučno igrati i protiv nominalno slabijih rivala.