Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mozzart

Duel Džeke i Ibrahimovića na “Čizmi”, kvote u porastu

Stadio_Olimpico_Roma (1)

Milan konačno sanja Skudeto, Roma želi priključak vrhu tabele, a Mozzart nudi sjajne kvote i mogućnost da osvojiš Samsung Galaxy S10 ili AUDI A3 Limo.

Posljednji susret 5. kola italijanske Serie A, rezervisan je za duel Milana i Rome, a u Mozzartu te čeka preko 200 igara i kvota za klađenje na ovaj meč i nagradna igra „Za promašaj trojka, za pogodak desetka!

Ekipa Milana sjajno je otvorila sezonu i nakon četiri odigrane utakmice nalazi se na prvom mjestu na tabeli, sa maksimalnim učinkom, četiri pobjede iz isto toliko odigranih susreta! Nakon novog posrtanja Juventusa koji je u ovom kolu remizirao protiv Verone na domaćem terenu, tim sa San Sira itekako ima veliki motiv u večerašnjem susretu protiv Rome da dodatno povisi bodovnu prednost u odnosu na glavnog konkurenta za osvajanje Skudeta.

Iako su vjerovatno samo najopmitističniji tifozi Milana vjerovali u borbu za naslov ove sezone, nakon četiri kola, takva mogućnost sve je realnija. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da Milan od dolaska Stefana Piolija na trenersko mjesto prošle sezone igra fenomenalno, pa su „Rosoneri“ ove sezone očito nastavili tamo gdje su stali prošle, a odluka uprave da ipak ne dovodi Ralfa Ragnika sa kojim je već ranije sve bilo dogovoreno, očito se pokazala itekako ispravnom.

MILAN POBJEĐUJE – KVOTA 2.25

No, večerašnji Milanov protivnik, ekipa Rome nije ni malo lagan zadatak. Roma ovaj susret dočekuje na devetom mjestu sa sedam osvojenih bodova, još da im italijanski savez nije oduzeo tri boda osvojena u susretu sa Veronom, večerašnji meč bio bi direktna borba za prvo mjesto na tabeli. Roma pod Paulom Fonsekom igra dobro na startu sezone, u proteklom kolu Rimljani su savladali Benevento sa visokih 5-2, prije toga slavili kod Udinzea u gostima sa 0-1, a meč sa Milanom dočekuju nakon gostujuće pobjede u Evropskoj ligi protiv Jang Bojsa (1-2). Očito da je i u Rimu pušu neki novi vjetrovi, a odlična forma obje ekipe može nam garantovati sjajan meč večeras.

Zanimljivo je istaći da nas i na terenu očekuje duel dva ponajbolja napadača italijanskog prvenstva, našeg Edina Džeke i Zlatana Ibrahimovića, pa se nadamo da ni golovi neće izostati. Treba istaći da sve češće u redovima Milana priliku dobija i naš reprezentativac Rade Krunić koji je u gostovanju kod Seltika postigao i svoj prvijenac u dresu Milana, pa se s pravom može nadati da ga Pioli nagradi za odličnu utakmicu i uvrsti u početni sastav za meč protiv Rome.

ZBIR GOLOVA NA MEČU ĆE BITI NAJVIŠE 2 – KVOTA 2.41

Milan je u dosadašnjem dijelu prenstva postigao devet golova uz tek jedan primljeni, dok je Roma postigla gol manje ali se mreža Rimljana tresla čak sedam puta, pa Fonseka itekako mora poraditi na odbrani, a dodatnu glavobolju predstavlja mu i činjenica da zbog povrede ne može računati na Smolinga sa kojim odbrana Rimljana djeluje itekako čvršće i ozbiljnije.  Pioli sa druge strane u večerašnjem susretu ne može računati na Rebića i Donarumu, dok je pod upitnikom nastup Šalhanoglua.

Atmosfera u svlačionici Milana na zavidnom je nivou, pogotovo ako uzmemo u obzir da ovu utakmicu dočekuju nakon pobjede protiv gradskog rivala, ekipe Intera kojeg su mnogi vidjeli kao glavnog konkurenta Juventusu u borbi za Skudeto. Očito je da Pioli sa Milanom radi odličan posao ove sezone, a „Rosoneri“ predvođeni iskusnim Ibrahimovićem koji igra u sjajnoj formi konačno izgledaju kao pravi tim koji bi mnogima mogao pomrsiti račue. 

S obzirom na trenutnu formu, ali i domaći teren, Milan je favorit u ovoj utakmici, ali treba reći i da Roma sa Džekom, Pedrom i Mikitarijanom itekako djeluje kao ozbiljan tim koji će sasvim sigurno voditi borbu za plasman u Ligu prvaka.

Pogledaj ukupnu ponudu kladionice MOZZART na večerašnji meč.