Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BHT Premijer liga

Duel starih rivala: Željezničar gostuje Veležu nakon tri godine

FK Zeljeznicar – FK Velez Hrasnica Turnir

Željo bez sumnje ima ulogu favorita danas

Danas su na programu mečevi osmog kola BHT Premijer lige. Riječ je o četiri zanimljiva susreta među kojima se svakako izdvaja derbi Veleža i Željezničara na stadionu Rođeni u Mostaru. Ovaj susret igra se od 16:30 uz direktan prijenos na platformi Moje TV.

Željo bez sumnje ima ulogu favorita danas, bez obzira što se očekuje da tribine Veležovog stadiona budu ispunjene. Plavi su trenutni lider i tim koji je u najboljoj formi, dok Mostarci na kontu imaju jednu pobjedu, jedan remi i pet poraza.

U istom terminu u Bijeljini će još jedan derbi igrati Radnik i Zrinjski. I jedini i drugi meč dočekuju u odličnoj formi, pa publika koja dođe na Gradski stadion u Bijeljini danas mogla uživati. I jedni i drugi uhvatili su formu nakon što su eliminisani iz evropskih takmičenja. Ovaj susret prenosit će Arena Sport.

Komšijski derbi u Zenici će igrati Čelik i Mladost. Favorit je Čelik, dok će gosti nastojati prirediti iznenađenje i uhvatiti priključak za sredinom tabele. Na njihovoj klupi danas će debitovati Ibro Rahimić.

Duel starih rivala u večernjem terminu igra se u Banjoj Luci, između Borca i Slobode. I na ovom susretu favorit je domaćin, obzirom na proleme finansijske prirode koji su u posljednje vrijeme zadesili Slobodu.