Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi igrač juventusa

Dušan Vlahović stigao na potpis, objavljena cifra koliko će biti plaćen

vlahovic juventus tw

Ovim transferom Vlahović je postao najskuplji srbijanski nogometaš u istoriji

Dušan Vlahović (21) novi je igrač Juventusa. Srbijanski centarfor prelazi iz Fiorentine u ekupu Juventusa za 75 miliona eura (70 plus 5 kroz bonuse) i potpisuje ugovor na pet godina.

Trebao bi zarađivati sedam miliona eura po sezoni, uz dva miliona eura bonusa. Reprezentativac Srbije jedan je od najboljih mladih napadača svijeta. Jutros je stigao na liječnički pregled i izazvao oduševljenje navijača Juventusa.

Ove sezone je u 24 utakmice zabio 20 golova za Fiorentinu, a ima i četiri asistencije. Prošle sezone je proglašen za najboljeg mladog igrača Serie A nakon što je zabio 21 pogodak u prvenstvu.

Vlahoviću je ugovor s Fiorentinom završavao u junu 2023. godine, a novi nije htio potpisati. Ovim transferom Vlahović je postao najskuplji srbijanski nogometaš u istoriji, javlja Index.

Odbio Newcastle, Arsenal i Atletico

Fiorentina je zbog toga bila prisiljena prodati srbijanskog reprezentativca ove zime kako bi mogla što bolje zaraditi na tom transferu. Vlahović je, tvrde Talijani, od oktobra 2020. znao da prelazi u Juventus. Zbog tog je kluba odbijao ponude Borussije Dortmund, Atletico Madrida, Tottenhama, Arsenala i Newcastlea.

Newcastle je Fiorentini nudio 90 miliona eura, a Vlahoviću plaću od 12 miliona eura godišnje, ali on je to odbio.

Vlahović se sa Srbijom kao prvotimac kvalifikovao na Mundijal 2022. u Kataru, a sada je ostvario transfer karijere. U Fiorentinu je došao 1. jula 2018. iz beogradskog Partizana za dva miliona eura. U 98 utakmica za Fiorentinu zabio je 44 pogotka.