Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dva fudbalera River Platea pala na doping testu

Camilo Mayada

Camilo Mayada i Lucas Martinez Quarta, fudbaleri argentinskog River Platea pali su na doping testu, te su suspendovani od strane Fudbalske konfederacije Južne Amerike (CONMEBOL), prenosi Anadolu Agency (AA).

Povremeni urugvajski reprezentativac Mayada dao je uzorak urina 18. maja nakon utakmice Copa Libertadoresa protiv Melgara. Ispostavilo se da je pozitivan na diuretički hidroklorotiazid.

Mladi 21-godišnji Quarta za kojeg su mnogi očekivali da će ubrzo biti pozvan u reprezentaciju Argentine pao je na doping testu poslije ogleda sa Emelecom, također, u Copa Libertadoresu. U uzorku mu je pronađena isti supstanca kao Mayadi.

Iz Rivera su naveli da ne vjeruju da su igrači svjesno koristili zabranjenu supstancu, te su zatražili analizu njihovog B uzorka.

“Klub vjeruje da je riječ o kontaminaciji u nekim proizvodima koji se obično koriste kao energetski dodaci“, saopštili su iz River Platea.

Klub koji ima najviše titula šampiona Argentine, čak 36, ovu sezonu će završiti gledajući u leđa najvećem rivalu Boca Juniorsu, koji je kolo prije kraja Primere osigurao 32. naslov.