premiership

Dva gola Aguera u drugoj pobjedi Manchester Cityja ove sezone

Sterling Bmth

Sve dileme oko pobjednika otklonio je Aguero u 64. minuti drugom golom na utakmici

Manchester City pobijedio je Bournemouth u gostima 1:3 i došao do druge pobjede u sezoni. Dva gola Sergija Aguera i jedan Raheema Sterlinga odlučila su utakmicu trećeg kola Premiershipa.

Domaćin je na najmanjem stadionu u Premier ligi izdržao kratko, tek 15 minuta. Strijelac za rano vodstvo Građana bio je Sergio Aguero. Ukrajinac Zinchenko ubacio je prizemnu loptu s lijeve strane, nastala je gužva u petercu Bournemoutha, a najbolje se snašao Kevin De Bruyne koji je asistirao Argentincu za gol i rano vodstvo.

Tek u 43. minuti Sterling je udvostručio vodstvo prvaka. Na asistenciju Davida Silve pogodio je reprezentativac Engleske za 2:0. Iako je Guardiolina ekipa napadala cijelo vrijeme, Bournemouth je uspio smanjiti zaostatak malo prije odlaska na odmor.

Strijelac za 2:1 bio je Harry Wilson, posuđeni veznjak iz Liverpoola. Wilson je sjajno pogodio iz slobodnog udaraca. S nekih dvadesetak metara naciljao je same rašlje gola Edersona a lopta je od stative otišla u mrežu.

Sve dileme oko pobjednika otklonio je Aguero u 64. minuti drugom golom na utakmici. Opet je nastala gužva u domaćem kaznenog prostoru, David Silva napravio je haos u odbrani Bournemoutha, a Argentinac je na kraju poentirao za konačnih 1:3. Bournemouth sa tri utakmice ima četiri boda i na 10. je mjestu, dok je City drugi sa 7 osvojenih bodova iz tri odigrana kola.

Od 17,30 sati igraju se još dvije utakmice 3. kola Premiershipa, Tottenham – Newcastle i Wolves – Burnley.