Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Dva napadača vraćaju se na Grbavicu

hodzic (1)
Armin Hodžić / FOTO: pixsell

Plavi su trenutno na četvrtoj poziciji na tabeli sa 29 osvojenih bodova, četiri više od Sarajeva i četiri manje od Borca koji je treći, s tim da imaju i utakmicu manje, tačnije odgođeni derbi sa Sarajevom

Bh. premijerligaš s Grbavice bi u narednim danima mogao dobiti dva pojačana u navalnom redu.

Klub s Grbavice u završnim je pregovorima sa Sulejmanom Krpićem (32).

Dvije strane su blizu dogovora, ostali su sitni detalji vezani za ugovor i uskoro bi transfer trebao biti potvrđen. Bivši kapiten Plavih se tako nakon tri godine vraća u klub s Grbavice gdje je ostavio dubok trag. Krpić je Željezničar napustio krajem decembra 2019. godine kada je karijeru nastavio u južnokorejskom klubu Suwonu, što je bio transfer u kojem su Plavi inkasirali blizu 500.000 KM.

Sulejman Krpić / FOTO: fkzeljeznicar

Nakon Suwona, Krpić je igrao za Astru iz Rumunije te Tuzla City i australski Western Sydney.

No, Krpić nije i jedini napadač koji bi na proljeće trebao nositi dres Želje, a ni jedini povratnik na Grbavicu.

Dolazak na Grbavicu najavio je još jedan centarfor. Radi se o bivšem reprezentativcu BiH Arminu Hodžiću. Hodžić je ponikao na Grbavici.

“Dolazim! FK Željezničar”, napisao je Hodžić na Facebooku.

Hodžić je od prošlog ljeta bio bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s mađarskim Fehervarom. U taj klub je prije pet godina prešao iz zagrebačkog Dinama,

Dijete Željezničara i napadač koji je juniorski staž odradio u Liverpoolu, u Dinamo je došao u ljeto 2014. gdje je ostao četiri godine, tokom kojih je u 111 nastupa zabio 51 gol i doprinio osvajanju po tri naslova prvaka i hrvatskog kupa.

U mađarsku je otišao uz odštetu od 2.2 miliona eura. Ondje je u 84 utakmice postigao 22 gola, a tokom sezone posudbe u Kasimpaši postigao je sedam golova u 23 nastupa za turski klub.

Plavi su trenutno na četvrtoj poziciji na tabeli sa 29 osvojenih bodova, četiri više od Sarajeva i četiri manje od Borca koji je treći, s tim da imaju i utakmicu manje, tačnije odgođeni derbi sa Sarajevom.