Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvojac Icardi – Perišić nastavio svoj nemilosrdni niz (VIDEO)

inter_chievo

Interov Ivan Perišić i Mauro Icardi u 15 kola zabili su 23 gola Intera, dva više od Higuaina i Dybale, te čak osam više od Mertensa i Callejona.

Svi ostali Interovi igrači zajedno postigli su tek deset prvenstvenih golova, pa nema dileme da je za dugo očekivani proboj na italijanski vrh najzaslužniji upravo pomenuti dvjac.

Icardi je golom u razbijanju Chieva (5:0) postao deseti najbolji strijelac u istoriji kluba.

Icardi golovima, ali i sjajnom igrom, kretanjem, postavljanjem bez lopte i u duelu, pokazuje da je ove sezone možda i najbolji napadač u Evropi.

Gol Chievu bio je Icardijev 16. u 15 utakmica ove sezone. Bolji je od Lewandowskog, koji je zabio 14 u isto toliko mečeva, dok je ispred njega jedino Cavani, sa 17 golova u 14 nastupa. Ali, Urugvajac ima neusporedivo lošiju konkurenciju u ligi, kako klupsku, tako i u pogledu golgeterskih veličina s kojima se mora nadmetati za naslov najboljeg strijelca lige.

U uvodu su spomenuti Napolijevi i Juventusovi asovi koji prijete Icardiju, ali tu su Džeko i Immobile.

https://www.youtube.com/watch?v=iIFltKZS_kM

Međutim, lako je Icardiju voditi bitku za naslov najboljeg strijelca Serie A, rušiti golgeterske rekorde, ulaziti u istoriju Nerazzurra i jednog od najvećih svjetskih derbija, kada ima Ivana Perišića.

Otkako je hrvatski krilni napadač prije dvije godine spojen s argentinskim špicem, njihova saradnja postala je garancija za golove.

Asistencija hrvatskog reprezentativca za Icardijev gol Cagliariju u preptrošlom kolu, bila je njegovo već 15. dodavanje argentinskom strijelcu otkako je Perišić krajem ljeta 2015. došao u Inter.

Perišić je za dvije godine u Interu namjestio 24 gola, dakle gotovo dvije trećine njegovih asistencija bile su za golove kapitena momčadi.

Icardi je za Inter postigao 94 gola, od toga 55 otkako je došao Perišić.

Iako je Icardi na ovom susretu ušao u Interovu Veliku desetku, zasjenio ga je Perišić sa čak tri gola, prvim hat-trickom otkako je u Interu. Tako je već sada došao do sedam prvenstvenih golova, koliko je ukupno postigao u cijeloj prvoj sezoni u milanskom klubu.

Icardiju nedostaje još samo nekoliko utakmica da dobaci do golgeterske stotke u Interu.

Iduće subote od 20.45 igra se Derby d'Italia, ni u Torinu Juventus više nije favorit.