Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon piksijevog spiska

Dvostruki šok u reprezentaciji Srbije: Jedan ne želi igrati, drugi oblači dres Crne Gore

Razočarani Milivojević se danas oštrim javnim istupom oprostio od reprezentacije, a još je ogorčeniji, čini se, napadač Sporting Gijona Uroš Đurđević, koji prelazi u reprezentaciju Crne Gore.

Ne stišava se bura nakon dolaska novog selektora Srbije – Dragana Stojkovića. Legendarni Piksi objavio je popis igrača na koje računa na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a na njemu nema ni dosadašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova (Inter Milan), a ni kapitena Crystal Palacea Luke Milivojevića (29).

Razočarani Milivojević se danas oštrim javnim istupom oprostio od reprezentacije, a još je ogorčeniji, čini se, napadač Sporting Gijona Uroš Đurđević, koji prelazi u reprezentaciju Crne Gore.

“Ljudima u Savezu na čelu sa predsjednikom želim reći da su uspjeli u tome (na čemu su radili još prije Svjetskog prvenstva) da me otjeraju iz reprezentacije. Sebi zamjeram što se odavno nisam povukao, iako sam vidio mnoge stvari koje su radili (mešetarenja, menadžeriranja, sklanjanja igrača pred Svjetsko prvenstvo, smjenjivanje selektora, smjenjivanje kapitena, podmetanje izjava određenim igračima i pomoćnim trenerima). Za te stvari sam rekao i saigračima i javnosti i njima osobno i predsjedniku u Londonu osobno, ali sam ostajao zbog saigrača i ekipe i vjerovao da će biti bolje. Neka im je na čast šta su radili. Želim reprezentaciji Srbije mnogo sreće i uspjeha u budućnosti”, rekao je razočarani Milivojević u razgovoru za Večernje novosti i poslao jasnu poruku Piksiju:

“Želim se ovom prilikom javno zahvaliti novoizabranom selektoru i poželjeti mu sreću i uspjeh u daljem radu, što mi je vjerovatno nesvjesno pomogao da donesem odluku o kojoj sam već duže razmišljao, a to je da se definitivno oprostim od dresa reprezentacije Srbije sa svojih 29 godina”.

Uroš Đurđević, prvi strijelac španske Segunde sa 17 golova, napadač na meti Betisa i Valencije, zbog izostavljanja s popisa odlučio je čak promijeniti dres. Mediji u Srbiji i Crnoj Gori tvrde da će nekadašnji igrač Crvene zvezde i Partizana biti na popisu novog selektora Miodraga Radulovića u kvalifikacijama za odlazak u Katar.

Đurđevićev otac je iz Crne Gore, a kada se ovih dana nije našao na Piksijevom spisku, 27-godišnji napadač odlučio se na logičan potez.