Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A

Dybala neutješno plakao na oproštajnoj utakmici, napušta Juve nakon sedam godina

dybala ss twitter

Toliko je plakao da ga je saigrač Leonardo Bonucci došao zagrliti i pokazati mu kuda da ide

Juventus i Lazio odigrali su 2:2 u 37. kolu Serie A. Tim je bodom gost iz Rima potvrdio plasman u Europa ligu, i to golom Sergeja Milinković-Savića u posljednjim sekundama utakmice.

Bila je to utakmica u kojoj su se od Juventusa oprostili kapiten Giorgio Chiellini (37) i Paulo Dybala (28). Chiellini, legendarni italijanski stoper, iz Juventusa odlazi nakon 17 sezona.

Argentinski ofanzivac Dybala Juve napušta nakon sedam godina. Chiellini je igru napustio u 18. minuti uz osmijeh, no kod Dybale u 78. minuti situacija je bila znatno drugačija jer ga je tuga zbog odlaska skroz savladala.

Toliko je plakao da ga je saigrač Leonardo Bonucci došao zagrliti i pokazati mu kuda da ide. Dybala je neutješno plakao, ali na kraju se smirio i uspio napustiti teren. Dybala je za Juventus odigrao 291 utakmicu i postigao 115 golova.

U Juventus je stigao iz Palerma 2015. godine. Italijani pišu da je njegova sljedeća destinacija Juventusov omraženi rival – Inter.

Podsjetimo, Juventus nije bio pretjerano zainteresiran za produženje ugovora s Dybalom. Aktualna saradnja na snazi je do kraja juna, međutim u Torinu od januara nisu imali interes odgovoriti na Dybalina finasijska potraživanja niti su ga vidjeli u centru klupskog projekta. To je sve dotuklo Argentinca.