serija a

Džeke nema, a Liga prvaka izmiče

dzeko1

Za one koji vjeruju da će Inter večeras dobiti ili zabiti prvi gol, jedan zanimljiv podataka

Roma je pala u krizu. Od pet posljednjih utakmica u Seriji A, dobili su jednu. Rezultatsku krizu Vučice protekle sedmice “kompletirao” je madridski Real pobijedivši na Olimpicu s 2:0 u petom kolu Lige prvaka.

I dok je prošle sezone nosio Romu do fantastičnih uspjeha, ove sezone Edin Džeko daleko je od prave golgeterske forme. Da stvar bude gora, Džeko se ozlijedio i nije igrao u prethodne dvije utakmice. U te dvije utakmice (Real i Udinese) Roma nije uspjela zabiti ni gol, a izgubila je obje.

Večeras na Olimpico stiže zahuktali Inter. Trener Rome Eusebio Di Francesco će priliku u napadu dati Schicku (1 gol ove sezone), jer Džeke neće biti ni večeras. A neće biti zbog ozljede ni El Shaarawya koji je najefikasniji igrač Rome s 5 golova ove sezone. Kladionice nude neočekivano jaku KVOTU da Roma ni u trećoj utakmici zaredom neće zabiti gol.

Kladonica MOZZART Romu je postavila u ulogu blagog autsajdera, nudeći koeficijent na pobjedu Rome 2.70, dok je na pobjedu Intera kvota 2.65.

Za one koji vjeruju da će Inter večeras dobiti ili zabiti prvi gol, jedan zanimljiv podataka. Tim iz Milana nije dobi samo jednu utakmicu u kojoj je prvi stigao do gola. Bilo je to protiv Torina na samom startu sezone (26. avgusta) kada su poveli, a na kraju je završilo neriješeno. U svim ostalim utakmicama otada Inter je prvi gol pretvarao u tri boda. Na takav razvoj događaja i večeras MOZZART nudi tri puta veći dobitak od uloženog.

Roma polako klizi iz zone koja vodi u Ligu prvaka iduće sezone. Rimljani su skupili 19 bodova, dok Lazio na četvrtoj poziciji ima 23. S tim da ljuti gradski rivali danas ide u u goste najlošijoj ekipi Serije A, Chievu koje još nikoga ove sezone nije pobijedilo.

Evo kakve se postave večeras očekuju u derbiju 14. kola Serije A koji se igra na Olimpicu od 20.30 sati.

Roma (4-2-3-1): Olsen; Santon, Manolas, Juan Jesus, Kolarov; Cristante, Nzonzi; Florenzi, Zaniolo, Under; Schick. Trener: Eusebio Di Francesco.

Inter (4-3-3): Handanović; D’Ambrosio, Škrinjar, Miranda, Asamoah; Vecino, Brozović, Borja Valero; Politano, Icardi, Perisic.Trener: Luciano Spalletti.