Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dijamant ogorčen

Džekin 100. gol za Romu u sjeni debakla od Sassuola: Ne igramo na nivou Serije A

dzeko

Džeko je sinoć sinoć postigao 100. pogodak u dresu Rome, a najbolji mu je onaj protiv Chelseaja u Londonu

Kapiten Rome Edin Džeko bio je frustriran nakon sinoćnjeg poraza od Sassuola rezultatom 4:2. Kako tvrdi naš napadač,  neprihvatljivo je kako su odigrali utakmicu

– Ne igramo na nivou Serije A. Ako dva ili tri igrača ne budu na visini zadatka, to prouzrokuje probleme. Stalno govorim igračima da mi dodaju loptu jer ih ne dobijam previše, rekao je Džeko za DAZN.

Džeko je i detektirao gdje je sinoć bio najveći problem Rome.

– Problem sa presingom je taj da ako jedna osoba zakasni, sve propadne. U prvom poluvremenu, mogu slobodno reći, nismo igrali na nivou Serije A. Niko nije bio dobar, posebno u prvom dijelu. Nadamo se da ćemo zaboraviti ovu utakmicu što prije, izgubili smo tri boda i moramo pobijediti Bolognu sljedeće sedmice, nema druge opcije.

Džeko je postigao pogodak glavom, no da se još jednom upiše u listu strijelaca spriječio ga je Manuel Locatelli sa nevjerovatnom reakcijom.

– To je bilo nevjerovatno, on je uradio vrhunsku stvar. Nisam vidio loptu kada je Cristante udario, okrenuo sam i bila je malo visočija lopta, pa sam morao čekati da padne dole što je iskoristio Locatelli i izblokirao me, opisao je Džeko situaciju pred golom Sassuola.

Džeko je sinoć sinoć postigao 100. pogodak u dresu Rome, a najbolji mu je onaj protiv Chelseaja u Londonu.

– Pogodak koji sam postigao protiv Chelseaja u Londonu mi je omiljeni. Očekivao sam da ću 100. pogodak postići u drugačijem okruženju, ali ne možemo plakati za prolivenim mlijekom.

Nakon što je Alessandro Florenzi posuđen Valenciji, Edin Džeko je postao prvi kapiten Rome koji nije iz Rima još od Brazilca Aldaira.

– Taj izbor su napravili ljudi u klubu. Alessandro je bio veoma važan igrač za nas, on je bio naš kapiten, ali razumijem da je Euro veliki događaj i svi žele tamo igrati, pa tako i on. Nadam se da će igrati češće u Valenciji, zaključio je Džeko.