Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džekin menadžer: Edin nigdje ne ide iz Cityja

dzeko11234

Šanse da Edin Džeko ovog ljeta napusti Manchester City su gotovo nikakve, potvrdio je danas za “Nezavisne” Irfan Redžepagić, menadžer bh. reprezentativca, i priče o mogućem transferu nazvao čistim spekulacijama.

Najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine trenutno vrijeme provodi odmarajući se na relaciji rodno Sarajevo – Dubrovnik.

Naime, engleski mediji su objavili da je džeko odbio ponudu Liverpoola a interes za njegove usluge pokazuju navodno Arsenal, Chelsea, Milan, Roma, PSG…

Redžepagić je na ove tvrdnje odgovorio u šaljivom tonu.

“Ispada da svi klubovi samo Edina traže. Čuo sam da su i neki prvoligaši u BiH zainteresovani za njega”, našalio se Redžepagić i nastavio: “Svaki dan ga povezuju s drugim timom. Prvo je bio Atletico, pa Juventus i sad Roma, Chelsea… Sve su to samo novinarska nagađanja i konstrukcije, koje se ponavljaju sa svakim prelaznim rokom. Meni je više dosadilo ponavljati da nema ništa od tih priča. Edin je trenutno na odmoru. Nikakve ponude nije odbio, jer ih jednostavno nije ni bilo. To je cijela istina o tome.”

Podsjeća da bh. golgeter sa Građanima ima važeći ugovor do 2018. godine.

“Edin ima ugovor sa Cityjem i sretan je u tom klubu. Što se tiče slabije minutaže, više faktora je utjecalo na to. Bile su i dvije povrede koje su ostavile traga, ali kada se sve sabere, nema nikakvog razloga za nezadovoljstvo svojim boravkom u klubu sa kojim je osvojio ukupno četiri trofeja, zaključio je Redžepagić.