Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jose Mourinho

Džekin novi šef: Jedan sport koji nikako ne razumijem

jose mourinho43

Iako su svi navikli na njegov osebujni stil izražavanja, portugalski stručnjak svaki nas put iznova iznenadi

Jose Mourinho vraća se u Italiju nakon dugih 11 godina.

Nakon što je dobio otkaz na klupi Tottenhama zbog niza loših rezultata, portugalski stručnjak nije dugo čekao na novi posao.

Već nakon mjesec dana preuzeo je Romu, čiji dres nosi i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko. Mourinho je s potpisao ugovor na tri godine, do 30. juna 2024., a to znači da sigurno neće biti dosadno. Iako su svi navikli na njegov osebujni stil izražavanja, portugalski stručnjak svaki nas put iznova iznenadi.

Tako je u jednoj televizijskoj emisiji otkrio da voli gotovo sve sportove, ali da jedan nikako ne razumije, prenose italijanski mediji.

“Potpuno sam zaokupljen sportom. Volim Olimpijske igre, ovisan sam o Formuli 1, o tenisu, ali postoji jedan sport koji nikako ne razumijem”, rekao je portugalski stručnjak pa otkrio da se radi o kriketu.

“Kriket. Dok sam radio za Bobbyja Robsona, nikako nisam mogao razumjeti zašto je toliko opčinjen tim sportom”, zaključio je Mourinho, koji je s engleskim trenerom sarađivao u Sporting Lisabonu, Portu i Barceloni, gdje je obnašao ulogu prevoditelja i pomoćnog trenera.