Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džekina i Florenzijeva prepirka naljutila Di Francesca

Roma je loše otvorila novu sezonu u italijanskoj Seriji A. Pet bodova u isto toliko utakmica za Vučicu iz glavnog grada Italije je i suviše malo. Iza kulisa već se šapuće da se Eusebiju Di Francescu trese stolica i da mu sudbina zavisi od tri naredne utakmice, protiv Frosinonea i Lazija u prvenstvu, te protiv Plzena u Ligi prvaka.

Atmosfera je napeta, iako je uprava kluba iskazala povjerenje italijanskom stručnjaku. Ono što zabrinjava još više su odnosi među igračima. Nakon poraza od Bologne kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko imao je raspravu na terenu sa saigračem Alessandrom Florenzijem, a ona se, prema pisanju italijanskih medija, nastavila i u svlačionici, nakon čega je kapiten Zmajeva, uz dozvolu kluba, otišao na prijem koji su organizovali Dolce&Gabbana.

Izgleda da se odlazak na zabavu u tako teškom trenutku za ekipu nije svidio ni Florenziju, niti drugim saigračima, što je izazvalo još veće podjele među igračima. Sve to je natjeralo Di Francesca da povuče ekipu u karantin u trening centru Rome, gdje će ostati, kako je rečeno, do daljnjeg.