Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

džaba pobjede

Džekina reakcija na “pitanje” u studiju možda najbolje pokazuje šta sve Petev trpi

SnapShot(89)

Selektor to za sada podnosi stojički, mora se priznati. Ali, da je mučno, mučno je. I za gledati, a kamo li biti u ulozi mete

Nakon četiri kola ovosezonskog izdanja Lige nacija, nogometna reprezentacija BiH je prva u svojoj grupi, sa dvije pobjede i dva remija. Navijači su se konačno vratili na stadion i Bilino polje opet puno dočekuje Zmajeve.

Piše: E. Borovina

No, iz onoga što se dešava u studiju nakon utakmica, posebice pobjeda, oni koji ne znaju kako izgleda tabela i kojim rezultatom je utakmica završila, komotno bi mogli zaključiti da smo već nakon četiri kola na dnu, a ne na vrhu tabele.

Koji ste vi selektor? Kakva je vaša filozofija? Ne, nisu pitanja ni sa nekog seminara, a ni iz neke dijaloške emisije. Takva se pitanja postavljaju Ivaylu Petevu nakon pobjeda u Ligi nacija u blic gostovanjima u studiju.

Bugarina se redovno “dočekuje na nož”! S pitanjima “stručnog” komentatora koja mahom nemaju ni početka ni kraja.

Selektor to za sada podnosi stojički, mora se priznati. Kao i sve udarce ispod pojasa od prvog dana na klupi reprezentacije. Ali, da je mučno, mučno je. I za gledati, a kamo li biti u ulozi mete.

Kapiten Edin Džeko, nakon pobjede protiv Finaca kojom je naša reprezentacija došla u situaciju da već u sljedećoj utakmici na Bilinom polju pobjedom osvoji Ligu nacija i plasira se u svjetsku fudbalsku elitu iduće godine (kada je ovo takmičenje u pitanju), kao i da automatski osigura minimum nastup u baražu kada su kvalifikacije za EP u pitanju i prije nego su iste počele, jasno je poručio šta misli o “stručnim analizama”.

Džeko je u jednom trenutku, čini se, “pomnožio s nulom” stručnog komentatora ili jednostavno nije razumio šta je pitanje, koji ga nakon toga do kraja njegovog boravka u studiju više nije dobio priliku išta pitati. Voditelj je brzo uskočio s pitanjem da prekine neugodnu tišinu koja je uslijedila nakon toga…

Džeko je tokom gostovanja u studiju nakon utakmice poručio i kako se “uvijek nađe neka mana”, bilo da se pobijedi ili izgubi.

Jedna od najboljih stvari koja se desila u posljednje vrijeme za bh. fudbal je povratak reprezentacije na državnu televiziju. No, stručni komentar nakon utakmica je nešto što bi stvarno trebalo, ako ništa, zvučati stručno…