Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

italijanski mediji

Džeko bi uskoro trebao dobiti najbogatijeg gazdu na svijetu?

Žele još kupiti i francuski Marseille i jedan brazilski klub

Milanski Inter u 2022. godini mogao bi dobiti novog vlasnika. Riječ je o Saudijskom javnom investicijskom fondu koji je pod kontrolom saudijskog princa Muhameda bin Salmana.

Nedavno je taj fond kupio engleski Newcastle, a sada se želi proširiti i na italijansko tržište. Američki International Business Times javlja da će Saudijci Inter kupiti za milijardu dolara. Već mjesecima Salmanova grupacija pregovara s kineskim vlasnicima Intera i čini se da su stigli do dogovora.

Inter, aktualni prvak Italije, u velikim je finansijskim problemima i ovog ljeta je zbog toga morao prodati Romelua Lukakua i Achrafa Hakimija.

Italijanski mediji javljaju da Inter svaki mjesec posluje 13 miliona eura u minusu. Vijest o tome da su Saudijci kupili Inter, za koji igra i bh. reprezentativac Edin Džeko, mogla bi postati službena već do kraja godine. Kao jedan od prvih ciljeva novih vlasnika navodi se izgradnja modernog stadiona u Milanu.

Idu po još dva kluba?

Saudijski javni investicijski fond težak je 320 milijardi funti. Usporedbe radi, vlasnik Manchester Cityja šeik Mansour ima “samo” 23 milijarde, dok Nasser Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a, raspolaže sa 6,5 milijardi funti.

Saudijci žele još kupiti i francuski Marseille i jedan brazilski klub.