kapiten bh. reprezentacije

Džeko: Da sam razmišljao o učinku Lukakua ne bih dolazio u Inter

Džeko je u dresu Intera ovog ljeta zamijenio Lukakua i zajedno sa Lautarom Martinezom postao prvi strijelac Intera ove sezone

Bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko u intervjuu za Corriere della Sera izjavio je da nikada nije razmišljao o stvarima koje je prije njega učinio Romelu Lukaku, te otkrio da je odbio Chelsea i Inter kada je u tim klubovima trener bio Antonio Conte.

Džeko je u dresu Intera ovog ljeta zamijenio Lukakua i zajedno sa Lautarom Martinezom postao prvi strijelac Intera ove sezone.

Lukaku je u dresu “nerazzura” u toku dvije sezone postigao 64 gola u 95 mečeva, ali Džeko je objasnio zašto nikada nije razmišljao o uspjesima svog prethodnika na San Siru.

– Ako negdje dolaziš i razmišljaš ko je tu bio prije tebe, onda je bolje da nigdje ni ne ideš. Da sam o tome razmišljao, ne bih ni došao u Inter. Znam koliko mogu dati, tako da me moj učinak ove sezone ne začuđuje – izjavio je 35-godišnji napadač.

Džeko je postigao 12 golova u 29 susreta za Inter, trenutno prvoplasiranu ekipu Serie A, sa četiri boda prednosti ispred Napolija i utakmicom manje.

Naglasio je da ima odličan odnos s trenerom Simoneom Inzaghijem, kojeg vidi više kao saigrača nego trenera.

– On pokušava biti iskren prema svima. Za Inter igra 25 nogometaša, nije lako svima udovoljiti. Inzaghi je iskoristio ono što je Conte napravio s ekipom, ali promijenio je način na koji igrači razmišljaju. Ranije se Inter bazirao na kontranapade, sada se igrači više zabavljaju – rekao je Džeko.

Naglasio je da mu je pobjeda bitnija od postizanja gola, te da je bio sretan u periodu kada nije postizao golove, a Inter je pobjeđivao.