Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko danas tuguje, Zukanović i Lulić slave

dzeko_atalanta1

Šest utakmica 13. kola Serije A odigrano je danas. Atalanta je je iznenadila Romu na svom travnjaku i slavila pobjedu od 2:1. Edin Džeko igrao je svih 90 minuta, no nije se upisao u listu strijelaca. Svih 90 minuta odigrao je na suprotnoj strani Ervin Zukanović.

Rimljani su poveli golom Perottija iz penala u 40. minutu utakmice, što je bio rezultat prvog dijela.

Preokret je počeo u 62. minutu kada je Caldara izjednačio. Činilo se da će utakmica završiti bez pobjednika, no sudac Riccardo Di Fiore još jednom je pokazao na bijelu tačku u 91. minutu, ovaj put za domaće. Siguran je bio Kessie i zabio za konačnih 2:1. Bio je to treći poraz Rimljana ove sezone. Džeko je u sudačkoj nadoknadi zaradio žuti karton.

Nema sumnje da je današnji rezultat Rome s oduševljenjem dočekan u Torinu. Pjanićev Juventus sada nakon 13 kola ima čak 7 bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Vučicu.

Pobjedom protiv Genoe na Olimpicu i Lazio se primakao Romi. Senad Lulić odigrao je svih 90 minuta, a nebesko-plavi slavili su s 3:1.

U preostale četiri utakmice koje su završene danas, Sampdoria je bila bolja od Sassuola 3:2, Bologna je dobila Palermmo s 3:1, dok je Fiorentina teško nokautirala Empoli u gostima s 4:0. Torino je u gostima porazio Crotone s 2:0.

Večeras od 20:45 sati veliki derbi igraju Milan i Inter.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo