Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dušan tadić

Džeko dobija novog saigrača: Fenerbahče ozvaničio veliko pojačanje

FOTO: Fenerbahce/Twitter

Fenerbahče od 2014. godine nije bio prvak Turske, a sinoć su potvrdili dolazak osmog pojačanja ove sezone i potvrdili da imaju velike ambicije u sezoni koja je pred nama

Turski Fenerbahče je odlučio složiti “dream team” u namjeri da osvoji titulu prvaka Turske nakon deset godina.

Fenerbahče od 2014. godine nije bio prvak Turske, a sinoć su potvrdili dolazak osmog pojačanja ove sezone i potvrdili da imaju velike ambicije u sezoni koja je pred nama.

Nakon što su ranije u istanbulski klub stigli Sebastian Szymanski, Ryan Kent, Gustavo Henrique, Irfan Can Egribayat, Alexander Djiku, Umut Nayir i naš Edin Džeko, sinoć su čelnici Fenera ozvaničili dolazak Dušana Tadića.

Tadić je prije nekoliko dana iznenada raskinuo ugovor s Ajaxom, a kasno sinoć smo dobili odgovor na pitanje zašto je to učinio.

Kapiten reprezentacije Srbije je nakon pet sezona u kojima je upisao 105 golova uz 112 asistencija u 241 nastupu za Ajax sinoć iza ponoći stigao u Istanbul, a danas bi 34-godišnji vezni igrač nakon ljekarskih pregleda trebao potpisati višegodišnji ugovor.

Nema sumnje kako će Džeko profitirati od Tadićevih asistencija s obzirom da je Srbijanac poznat kao vrhunski dodavač, a u Feneru se nadaju da bi njihova saradnja trebala biti ključna za 20. titulu prvaka Turske.