Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NAKON PROPALOG TRANSFERA

Džeko dobio podršku u svlačionici, Fonseca “leti” ako izgubi?!

dzeko

Iako je sve propalo, Džeko se vratio treninzima u vedrom raspoloženju, a dodaj se da on nije tražio da ne igra protiv Verone, već je samo rekao treneru Fosneci da nije sto posto psihički spreman nakon svih dešavanja

Nakon sage o prelasku u Juventus koja je završila neuspješnim pokušajem, Edin Džeko će već u nedjelju predvoditi Romu sa kapitenskom trakom protiv najvećeg italijanskog kluba.

Prema pisanju La Repubblice, trener Paulo Fonseca i ostatak ekipe su saglasni da Zmaj ostane kapiten Vučice, iako je bio na pragu transfera u Staru damu.

Isti izvor navodi da Džeko nikada od Uprave nije tražio prodaju i da je sretan ostankom u Rimu gdje uživa sa porodicom. Istina, Dijamant je dao svoj pristanak na transfer u Juventus, ali zato što je Roma htjela da ga zamijeni Milikom.

Iako je sve propalo, Džeko se vratio treninzima u vedrom raspoloženju, a dodaj se da on nije tražio da ne igra protiv Verone, već je samo rekao treneru Fosneci da nije sto posto psihički spreman nakon svih dešavanja.

Istovremeno, Corriere dello Sport danas piše da je Roma odlučna u namjeri da za novog trenera imenuje Massimiliana Allegrija. Fonseca će dobiti otkaz ukoliko izgubi od Juventusa.

Navodno je sjajni trener zainteresovan za novi Romin projekt, ali još uvijek čeka čvrste garancije. Roma mu nudi godišnju platu od 8 miliona eura…