Džeko: Duel sa Shakhtarom biće odlučen nakon 180, a ne 90 minuta

dzeko

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH večeras s Romom igra prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona u gostima kod Shakthara iz Donetska, koji domaće utakmice igra u Kharkivu. Bh. napadač smatra da će putnik u četvrtfinale biti odlučen tek nakon 180, a ne nakon prvih 90 minuta u Ukrajini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Roma ogled sa Shakhtarom očekuje u dobrom raspoloženju, nakon tri pobjede u nizu u italijanskoj Seriji A. No, Džeko je oprezan jer smatra da ih čeka izuzetno težak protivnik.

“Pobijedili su Napoli na domaćem terenu, a zatim izgubili u gostima i završili drugi u grupi. Jako su dobri tehničari, a imaju i nekoliko izuzetno brzih napadača. Shakhtar je jedan od rijetkih timova koji je ove sezone uspio pobijediti Manchester City, koji je u ovom trenutku vjerovatno najjači tim u Evropi. Zato ne smijemo uzeti ništa zdravo za gotovo i moramo dati maksimum u obje utakmice. Duel će biti odlučen nakon 180 minuta, a ne nakon prvih 90, tako da moramo biti dobri u obje utakmice“, kazao je Džeko za zvaničnu internet stranicu Rome.

Prva utakmica osmine finala Lige šampiona između Shakhtara i Rome igraće se večeras od 20.45 sati na stadionu Metalista u Kharkivu. Revanš je na programu 13. marta na rimskom Olimpicu.