Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sousa mijenja Di Francesca

Džeko i Cristante u sukobu

dzeko-chiesa

Fudbaleri Rome sinoć su u četvrtfinalu Kupa Italije pretrpjeli gotovo nestvaran poraz na gostovanju kod Fiorentine rezultatom 1:7

Fudbaleri Rome sinoć su u četvrtfinalu Kupa Italije pretrpjeli gotovo nestvaran poraz na gostovanju kod Fiorentine rezultatom 1:7. Naravno, takva sramota je ostavila posljedice. Prema navodima italijanskih medija bh. reprezentativac Edin Džeko i saigrač Bryan Cristante su se sukobili još tokom utakmice, a treneru Eusebiju Di Francescu se sprema otkaz.

Kao nasljednik se spominje Portugalac Paulo Sousa, nekada sjajni fudbaler Juventusa i Intera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako je Di Francesco nakon utakmice insistirao na tome da neće podnijeti ostavku, a javno ga u takvoj namjeri podržao sportski direktor Monchi, italijanski mediji otkrivaju da predsjednik James Pallota ima drugačije planove. Navodno je sramota u Firenzi presudila Di Francescu, a trebao bi ga naslijediti Sousa, koji je posljednji trenerski angažman imao u kineskom Tianjin Quanjianu.

Ranije je 48-godišnji Sousa trenirao Queens Park Rangers, Swansea, Leicester, Videoton, Maccabi Tel Aviv, Basel i Fiorentinu.

U međuvremenu situacija u Romi je opterećena i sukobom Džeke i Cristantea. Oni su se sinoć u Firenzi verbalno vrijeđali prilikom izvođenja slobodnog udarca, a mediji ističu da je bh. fudbaler ubrzo nakon toga dobio crveni karton zbog prigovora arbitru, a da neki snimci pokazuju kako ga je poslije navodno pljunuo.

Uz sve te probleme Romina “ekspedicija” nije se smjela iz Firenze vratiti vozom, kako je bilo planirano, jer su ih na stanici čekali bijesni navijači. Zbog toga su unajmili autobus kako bi se vratili u Rim. Ipak, autobus je dočekao mali broj ultrasa, koji su vrijeđali igrače i bacali na njih razne predmete.