liga prvaka

Džeko i Inter dočekuju Porto, City gostuje u Njemačkoj

(SP)ITALY-MILAN-FOOTBALL-SERIE A-INTER VS NAPOLI
(230105) -- MILAN, Jan. 5, 2023 (Xinhua) -- FC Inter's Edin Dzeko celebrates his goal during a Serie A football match between FC Inter and Napoli in Milan, Italy, Jan. 4, 2023. (Str/ Xinhua)

Najbolji strijelac Intera za ovu sezonu u Ligi prvaka je bosanskohercegovački napadač Edin Džeko koji je postigao tri pogotka, ali je upitan njegov start u prvih 11 jer se na teren vratio Romelu Lukaku

Italijanski nogometni klub Inter će danas na stadionu Giuseppe Meazza ugostiti ekipu Porta u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, dok će ekipa Cityja biti gosti RB Leipzigu.

Inter je u grupnoj fazi takmičenja zauzeo drugo mjesto sa 10 osvojenih bodova, na kojem su na početku mnogi vidjeli Barcelonu. “Nerazzurri” su zahvaljujući dobrim partijama uspjeli slaviti protiv Katalonaca na domaćem terenu rezultatom 1:0, dok su remijem (3:3) na gostovanju u Španiji uspjeli osvojiti bod čime su Barcelonu ostavili bez plasmana u nokaut fazu.

Inter će u ovom dvomeču imati ulogu favorita, ali ga očekuje ekipa koja se s prve pozicije u grupi B plasirala u nastavak takmičenja.

Najbolji strijelac Intera za ovu sezonu u Ligi prvaka je bosanskohercegovački napadač Edin Džeko koji je postigao tri pogotka, ali je upitan njegov start u prvih 11 jer se na teren vratio Romelu Lukaku.

Prednost Intera može biti činjenica da su im gotovo svi igrači zdravi osim Corree, dok su u redovima Porta povrijeđena četiri igrača, a trojici je upitan nastup.

Susret između Intera i Porta na rasporedu je sutra u 21 sat, a u istom terminu u Njemačkoj počet će utakmica između Leipziga i Manchester Cityja u kojoj su “Građani” izraziti favoriti.

Revanš susret između Porta i Intera bit će odigran u Portugalu 14. marta, kao i duel između Manchester Cityija i Leipziga u Engleskoj.