Kriza Rome

Džeko: Iz nekog razloga samo prestanemo da igramo

dzeko

Kao i navijači i mi smo nezadovoljni sa nekim našim nastupima, ali oni su naš 12. igrač, potrebni su nam i nadam se da će nas podržati sljedećeg vikenda, rekao je Džeko

Bh. fudbaler Edin Džeko nakon sinoćnje pobjede njegove Rome rezultatom 3:0 nije bio u potpunosti zadovoljan igrom koju su prikazali, ali je pozvao navijače da im pruže podršku. Naime, Džeko smatra kako su u određenom trenutku utakmice u Veroni samo prestali da igraju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Strijelci Stephan El Shaarawy, Džeko i Aleksandar Kolarov na stadionu Bentegodi, ali uprkos trijumfu Roma nije izgledala pretjerano dobro na terenu, posebno u prvom poluvremenu.

“Teško nam je da osjetimo šta znači mirno veče. Prvo poluvrijeme svakako nije bilo opušteno, čak i nakon što smo otišli na 2:0. Iz nekog razloga samo prestanemo da igramo. Antonio Mirante je sjajno intervenisao nakon njihove prilike iz blizine. Inače bi Chievo postigao gol“, kazao je Džeko za italijanske medije i nastavio:

“Nakon lošeg nastupa u Kupu Italije pokazali smo protiv Milana da možemo biti solidan i ujedinjen tim. Sada smo postigli tri gola, ali nijedna pobjeda u Seriji A nije lagana, pogotovo kada igrate u gostima. U vrhu tabele je teška trka, jer je uključeno više timova nego obično. Međutim, nije važno šta oni rade, ako mi ne postižemo dobre rezultate. Stoga se moramo fokusirati na nas“.

S obzirom na lošija izdanja Rome u posljednje vrijeme porasle su i tenzije na relaciji između navijača i igrača. No, Džeko se nada da će se to promijeniti.

“Kao i navijači i mi smo nezadovoljni sa nekim našim nastupima, ali oni su naš 12. igrač, potrebni su nam i nadam se da će nas podržati sljedećeg vikenda“, istakao je Džeko.

Roma nakon 23 odigrane utakmice zauzima četvrto mjesto sa 38 bodova, koliko ima i petoplasirani gradski rival Lazio. Ispred su Juventus sa 60 bodova, Napoli sa 51 i Inter sa 40, a uz to svi imaju utakmicu manje.