Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osvajač Kupa

Džeko je sinoć osvojio drugi trofej od dolaska u milanski Inter

dzeko ss

Ekipa Simonea Inzaghija u fantasičnom finalu na Olimpicu, poslije mnogo preokreta, došla je do zaslužene titule nakon produžeteka protiv Juventusa i rezultata 4:2. Regularni dio okončan je bez pobjednika 2:2

Edin Džeko osvojio je drugi trofej od dolaska u milanski Inter. Kapiten bh. reprezentacije je poslije Superkupa Italije, sa Interom došao i do Kupa Italije. Džeki sada preostaje i borba za italijanski šampionat, gdje vode bitku sa gradskim rivalom Milanom. Do kraja prvenstva ostala su još dva kola i “neroazuri” se nadaju kiksu gradskog rivala kako bi došli i do trofeja italijanskog prvaka.

Ekipa Simonea Inzaghija u fantasičnom finalu na Olimpicu, poslije mnogo preokreta, došla je do zaslužene titule nakon produžeteka protiv Juventusa i rezultata 4:2. Regularni dio okončan je bez pobjednika 2:2.

Edin Džeko bio je starter u finalu, a igru je napustio u 63. minutu kada ga je zamijenio Joaquin Correa.

Došla je ekipa iz Milana do vodstva preko Barelle već u šestoj minut, što je bio i rezultat prvog dijela. U nastavku šok za Inter, jer je Juventus za svga osam minuta nastavka preokrenuo golovima Morate i Vlahovića.

Ipak deset minuta prije kraja Hakan Calhanoglu, nakon što je fauliran Lautaro Martinez, sa bijele tačke osigurava produžetke svom timu.

Potpuni preokret i slavlje Interu donio je sa dva gola fantastični hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. Prvo je pogodio iz penala, a ubrzo potom iz udarcem iz voleja donio pobjedu svom timu.

Bio je ovo osmi trofek Kupa Italije za tim iz Milana.