Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gazzetta

Džeko mijenja Icardija u Interu, imat će basnoslovnu platu?

dzeko

Njegovim odlaskom u napadu Nerazzura ostala bi velika praznina i Inter već razmatra moguće zamjene

Koliko god njegova supruga Wanda trubila na sve strane da će Mauro Icardi ostati u Interu, argentinski napadač gotovo sigurno na ljeto napušta Milano, piše u današnjem broju Gazzetta dello Sporta.

Inter trenutno nema nijednu ponudu za njega na stolu, ali kako će se bližiti ljeto, sigurno je da će se najveći europski klubovi početi raspitivati za Argentinca. Navodno već u Atleticu razmatraju opciju njegova dovođenja, posebno nakon što je Antoine Griezmann najavio odlazak, a ni Juventus ne bi imao ništa protiv njegova dolaska.

Icardi i Wanda cijelu sezonu bili su u svađi s upravom oko novog ugovora koji Icardi još nije niti neće potpisati. Postojeći mu istječe 2021. godine, a sadrži otkupnu klauzulu od 110 miliona eura koja se može aktivirati samo u prve dvije sedmice jula.

Nakon tog roka Icardi službeno nije na prodaju, ali Gazzetta piše da bi ga Inter rado prodao nađe li se kupac. Inter bi ga navodno bio spreman pustiti za 60 do 70 miliona eura.

Njegovim odlaskom u napadu Nerazzura ostala bi velika praznina i Inter već razmatra moguće zamjene. Glavni kandidat je navodno Edin Džeko, čiju otkupnu klauzulu od samo 15 miliona eura bi Inter platio bez problema, a reprezentativca BiH mami i plaća od oko četiri miliona eura godišnje.

Džeko bi bio jako dobar izbor za Inter zbog stila igre i činjenice da se dokazao u talijanskoj ligi, baš kao i Duvan Zapata koji je također na listi Interovih želja.
Nevjerovatni 28-godišnji Kolumbijac je ove sezone u 45 utakmica zabio 27 golova zbog kojih će Atalanta sljedeće sezone najvjerovatnije igrati Ligu prvaka, ali će teško zadržati svojeg najboljeg igrača. Zapata je dostupan za 40-ak miliona eura što je puno manje od najmanje 60 koliko Manchester United traži za Romelua Lukakua.

Belgijac se nije snašao na Old Traffordu i navodno ga zanima transfer u Inter koji će sigurno na ljeto dovesti novog napadača. Pitanje je samo kojeg.