liga prvaka

Džeko nakon sjajne večeri: Hvala Bogu pa Brozović nije dobio nagradu

New Project (34)

Džeko je već zabio 10 golova u 18 nastupa za Inter u svim takmičenjima, a sada ima i 50 pogodaka u evropskim takmičenjima

Edin Džeko bio je junak Interove pobjede nad Šahtarom (2:0), koja je milanskom klubu donijela plasman u osminu finala Lige prvaka, a Bosanac se nakon utakmice našalio s hrvatskim reprezentativcem Marcelom Brozovićem.

Legendarni bh. napadač pogađao je u 61. i 67. minuti susreta. Drugi gol Intera namjestio je Ivan Perišić, a cijeli susret za Inter odigrao je i Brozović.

Džeko je s ova dva gola stigao do brojke od 50 golova u evropskim takmičenjima, a nakon susreta nagrađen je titulom igrača utakmice. Voditelji Interove televizije čestitali su mu nakon trijumfa, a on je tad iskoristio priliku da se našali s Brozovićem.

“Hvala Bogu pa su nagradu dali meni, a ne Brozoviću, tako da je mogu dati svom sinu”, rekao je 35-godišnji Džeko na početku izjave, nakon čega je otkrio dio taktike svoga tima:

“Trener nam je rekao da zatvorimo vezni red jer oni uvijek vole igrati unutra. Lautaro i ja smo zatvarali centralni dio terena i generalno smo radili veliki pritisak. Mogli smo postići još gol ili dva nakon ukradenih lopti, ali golman je imao sjajne odbrane. U prvom poluvremenu nismo zabili, ali trener nam je rekao da budemo strpljivi.”

Džeko je već zabio 10 golova u 18 nastupa za Inter u svim takmičenjima, a sada ima i 50 pogodaka u evropskim takmičenjima.

“Inter me doveo da zabijam golove. Lijepo mi je s prvacima, oni su prošle godine pokazali svoju vrijednost. Uvijek pokušavam dati najbolje od sebe, a kada pobijediš, onda si još sretniji. Naučio sam da nikada ne smiješ odustati jer, kada spustiš glavu, onda ćeš napraviti još grešaka. Nisam znao da imam 50 golova u Evropi, nadam se da ću zabiti još golova za Inter”, izjavio je sjajni napadač.