Džeko: Ne moramo se brinuti šta drugi rade

dzeko

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i fudbaler Rome Edin Džeko izjavio je da je veoma sretan s porodicom u glavnom gradu Italije i da je to jedan od glavnih razloga što je ostao u timu “vučice”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon jučerašnji zahtjevnih predsezonskih testova fizičke spreme koje su fudbaleri Rome prošli u kampu u Trigoriji, Džeko je jutros gostovao na klupskoj televiziji i kazao da se naporan rad uvijek isplati.

“Jučer jeste bilo teško, ali to mi je bio treći takav test i znao sam šta me čeka”, kazao je Džeko i dodao da pripreme uoči sezone uvijek ovise o treneru i njegovom načinu igre.

Prisjetivši se dana kada je igrao u njemačkim Wolfsburgu, Džeko je kazao da je tim pod palicom trenera Felixa Magatha trenirao do krajnjih napora, ali da su nakon dvije godine osvojili titulu prvaka Bundeslige.

Pred početak četvrte sezone u rimskoj “vučici”, Džeko je kazao da se odlično osjeća u Rimu i da je to glavni razlog što u januaru nije napustio klub.

“Imam suprugu i djecu i oni su trenutno svi veoma sretni ovdje. I ja sam sretan. Iako prošle godine nismo ništa osvojili, smatram da smo imali veoma dobru sezonu, posebno u Ligi prvaka. Nadam se da ćemo ove sezone učiniti nešto i više”, kazao je Džeko.

Ističući kako Roma trenutno ima veoma kvalitetan igrački kadar, Džeko je kazao da svi mogu dobro kontrolirati loptu jer su i defanzivci veoma dobri u tome, a da trener upravo to i traži.

“Ne moramo se brinuti šta drugi rade, već se moramo koncentrirati na ono što mi radimo i pobrinuti se da svi damo stopostotni učinak na terenu”, kazao je Džeko.

Upitan za očekivanja u narednoj sezoni, Džeko je kazao da se u Romi uvijek gleda previše unaprijed, ali da to ne treba činiti, već se usredotočiti na pripreme i osigurati dobar početak sezone. Dodao je da će tek tada biti jasno koji su dometi ekipe.

Džeko je u pripremnoj prijateljskoj utakmici u subotu bio dvostruki strijelac u pobjedi Rome nad Latinom od 9:0.

Posebno odlična završnica i gol lijevom nogom su najava da bi Džeko i predstojeće sezone trebao nastaviti s odličnim golovima poput onih koje je prošle sezone dao Chelseaju ili Napoliju.

“Očito je onaj gol koji sam dao protiv Chelsea bio najljepši, bilo je to u Ligi prvaka i sve što s tim ide. Što se mene tiče, dao sam podjednako dobrih golova prošle sezone, poput onog protiv Beneventa”, kazao je Džeko.

Komentirajući taj gol, Džeko je kazao da je na početku karijere bio izraziti dešnjak i da lijevom nogom nije mogao šutirati, ali da je zato ostajao na kraju treninga i vježbao da bi u konačnici popravio i taj segment svoje igre.