Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko nije prva zvijezda Rome koja se našla na meti pljačkaša

dzeko-selfie-roma1

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko posljednja je žrtva pljačkaša u Rimu. Posljednjih godina nekoliko prvotimaca Rome također se našlo na meti kriminalaca, ali srećom stvari su najčešće završavale dobro i niko pri tom nije stradao.

Malo prije Džeke opljačkan je Seydou Doumbia koji je u Romi igrao relativno kratko. Opljačkan mu je stan, izgubio je vrijedne stvari, a policija kasnije nije uspjela napraviti bilo šta tim povodom.

Gervinho je na društvenoj mreži objavio da se nalazi na odmoru, što su lopovi iskoristili i posjetili njegovu kuću u Rimu. Nije poznato šta je sve nestalo iz kuće, ali je Gervinho odmah po povratku s odmora morao u policiju da prijavi slučaj.

U aprilu ove godine opljačkan je dom Radje Nainggolana. Njegova kuća nalazila se u rimskom naselju Casal Palocco, u kojemu se nalazi i vila Edin Džeke. Belgijanac je slučaj prijavio policiji, a u elitnom dijelu grada često su provalnici zalazili i tražili tuđe stvari.

Prije osam godina tragično iskustvo doživio je i Philipp Mexes. Francuskom defanzivcu ukraden je automobil u kojemu se nalazila i njegova kćerkica. Uslijedila je potraga, Mexes je već bio na rubu, ali je na sreću u blizini kuće kasnije pronađeno dijete.