Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko od ljeta ipak u Premiershipu?

dzeko

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i najbolji igrač Rome Edin Džeko, mogao bi naredne sezone ponovo igrati u Engleskoj. On je od 2011. do 2016. nosio dres Manchester Cityja za koji je odigrao 130 utakmica i postigao 50 golova. S Građanima je osvojio dva naslova prvaka Engleske (prvak Njemačke bio je i s Wolfsburgom), a ima i jedan FA kup.

Španski Gol digital piše kako je gotovo sigurno da će na ljeto postati napadač Chelseaja. Džeko i sportski direktor Rome Monchi priznali su da je aktualni prvak Engleske još zimus tražio bh napadača, ali je Edin tada odlučio ostati u Rimu. Sad bi navodno rado otišao na Stamford.

Chelsea pod hitno treba napadača. Alvaro Morata, koji ih je koštao više od 50 miliona eura, pokazao se promašajem, a pojačanje iz Arsenala Olivier Giroud do sad je zabio samo jedan gol, u FA Kupu protiv Hull Cityja.

Džeku je prošle zime želio i Real, no klub iz Madrida okrenuo se Robertu Lewandoskom i sve je izvjesnije da će veliki Poljak postati novi član prvaka Evrope. Džeko je ove sezone zabio 17 golova u 37 utakmica u dresu Rome.