Liga prvaka

Džeko pogodio u pobjedi Intera u Plzenu, Sporting u finišu srušio Tottenham

dzeko inter

Inter je poveo u 20. minutu pogotkom Edina Džeke. Joaquin Correa je poslao loptu u šesnaesterac, gdje ju je dočekao Džeko i precizno je poslao u desni donji ugao gola Viktorije za vođstvo svog tima

Fudbaleri Intera pobijedili su danas u gostima Viktoriju Plzenj sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe C Lige šampiona. Poslije poraza od Bayerna iz Minhena u prvom kolu, Inter je stigao do prvog trijumfa u Ligi šampiona, dok je češki tim doživio i drugi poraz.

Inter je poveo u 20. minutu pogotkom Edina Džeke. Joaquin Correa je poslao loptu u šesnaesterac, gdje ju je dočekao Džeko i precizno je poslao u desni donji ugao gola Viktorije za vođstvo svog tima.

Situacija za domaći tim postala je teža od 61. minuta, kada je sudija, poslije konsultacija sa VAR-om, dodijelio crveni karton Pavelu Buhi.

Deset minuta kasnije riješeno je pitanje pobjednika na ovoj utakmici, kada je Džeko, poslije gola, upisao i asistenciju, pošto je proigrao Denzela Dumfriesa koji je pogodio za 2:0.

Fudbaleri Intera će u narednom kolu najjačeg evropskog takmičenja dočekati Barcelonu, dok će Plzenj gostovati Bayernu.

U prvom meču drugog kola Grupe D, fudbaleri Sportinga su na svom terenu pobijedili Tottenham sa 2:0.

Do samog finiša utakmice u Lisabonu nije bilo golova, a onda je prvo Paulinjo u 90. minutu poslije kornera pogodio za 1:0, da bi tri minuta kasnije Artur Gomes stavio tačku na ovaj meč.

Ekipa Sportinga sada ima šest, dok je Tottenham ostao na tri osvojena boda.

Sporting će u narednom kolu gostovati Marseilleu, a Tottenham ide u goste Eintrachtu.