Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga evrope

Džeko razočaran: Nismo prišli golu

New Project (65)

Andalužani su pored dva postignuta gola imali su još nekoliko velikih prilika i upravo o tome je govorio i Džeko poslije meča

Napadač Rome Edin Džeko bio je vrlo razočaran poslije poraza Vučice od Seville u utakmici osmine finala Lige Evrope rezultatom od 2:0.

Nakon meča kritikovao je sve što su igrači rimskog kluba pokušavali napraviti na terenu.

Sevilla je tokom svih 90 minuta bila daleko bolji protivnik od Rome.

Andalužani su pored dva postignuta gola imali su još nekoliko velikih prilika i upravo o tome je govorio i Džeko poslije meča.

– U svemu su bili bolji. Nismo bili u igri od prvog do posljednjeg minuta. “Pobijedili su nas u svim aspektima: brzini, tehnici, pripremi… svemu. Nismo bili u utakmici. Vršili su pritisak na nas, mi smo pokušavali da igramo s loptom, da gradimo napad, ali to nije bilo moguće. Nismo shvatili da to nije moguće, a radili smo to 90 minuta, nismo prišli golu. Možda smo trebali probati dugim loptama na mene, rekao je razočarani Džeko.

Podsjećamo, Romu je u Duisburgu Sevilla savladala s 2:0 i tako se plasirala na završni turnir Evropske lige.

U 22. minuti je vodstvo Sevilli nakon lijepog prodora donio Reguilon, da bi minut prije kraja prvog dijela En Nesyri udvostručio prednost večeras nominalnog domaćina.

Roma ni u nastavku nije izgledala dobro na terenu, a Sevilli je u 74. minuti VAR tehnologija poništila gol Koundea zbog ofsajda.