Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prešao u inter

Džeko se emotivno oprostio od Rome: “Zastane mi knedla u grlu kada shvatim šta ostavljam”

dzeko-roma

Džeko je zvanično potpisao dvogodišnji ugovor sa Interom, a u poruci je istakao da mu je bilo jako teško ostaviti sve što je stekao u Romi i Rimu posljednjih šest godina

Edin Džeko, reprezentativac Bosne i Hercegovine, napustio je Romu nakon šest godina i preselio u redove Intera, a na društvenim mrežama emotivnom porukom se oprostio od Vučice, u kojoj je proveo prelijepe trenutke.

Džeko je zvanično potpisao dvogodišnji ugovor sa Interom, a u poruci je istakao da mu je bilo jako teško ostaviti sve što je stekao u Romi i Rimu posljednjih šest godina.

“Zdravo, Roma. Nakon šest godina došlo je vrijeme da se oprostimo. Ovih dana osjećanja su mi pomiješana. U jednu ruku radujem se novim izazovima, ali s druge strane zastane mi knedla u grlu kada shvatim šta ostavljam.

Znam veoma dobro da jedno obično hvala ne može biti dovoljno da izrazim svu zahvalnost navijačima kluba, Romi i vječnom gradu.

Proživio sam nevjerovatne godine u glavnom gradu i to nikad neću zaboraviti. Na terenu i van njega. Izazovi u ligi, derbi Rima, noći u Ligi prvaka, golovi… Ponosan sam što sam nosio kapitensku traku i učinio ih da proslave 119 golova, ali mi je istovremeno i žao što im nisam poklonio slast osvajanja trofeja.

Šest godina sam nosio ovaj dres s ponosom, boreći se u pobjedama i porazima zajedno sa saigračima, trenerima i svima koji su dio kluba, zajedno s navijačima koji su najvažniji dio onoga što sam smatrao porodicom.

Zahvalan sam svim ljudima koji su mi pomogli i mojoj supruzi Amri na ovoj prelijepoj avanturi. Hvala ovom gradu koji je svjedočio rođenju i odrastanju troje moje djece. Uvijek ćete biti na posebnom mjestu u mom srcu. Hvala, Roma”, napisao je Džeko.

Iskusni bh. napadač uspio je postati treći najbolji strijelac u historiji Rome, a na 260 odigranih utakmica postigao je 119 gol, što ga stavlja iza drugoplasiranog Roberta Pruzza. Prvi je Francesco Totti sa 308 golova iz 786 nastupa.