Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko spasio Romu, Krunić odličan u slavlju Empolija kod Fiorentine

dzeko

Juventus je napravio još jedan korak bliže naslovu nakon što je u 32. kolu Serie A slavio na gostovanju kod Pescare 2:0.

Staru damu je do pobjede odveo Gonzalo Higuain s dva gola. Prvi je zabio u 23. minuti na asistenciju Cuadrada, a drugi 20 minuta kasnije na asistenciju Mandžukića.

Paulo Dybala je zamijenjen u 54. minuti jer je povrijedio zglob, ali čini se da povreda nije teža. Pjanić je zamijenjen na poluvremenu, a dobio je i žuti karton zbog kojeg propušta sljedeće kolo.

Staroj dami na ruku ide i kiks Rome koja je kod kuće odigrala samo 1:1 protiv Atalante . Gosti su poveli preko Kurtića u 22. minuti. Vućicu je poraza spasio Edin Džeko golom u 50. minuti nakon asistencije Salaha. Bh. napadaču to je već 25. gol sezone.


R1—1A- by clipsbh

Ivan Jurić remijem 2:2 protiv Lazija je krenuo u novom mandatu na klupi Genoe.

Simeone u 10. i Pandev u 78. minuti u dva su navrata donosili vodstvo domaćinu, dok gosti su se golovima u završnici prvog (Biglia) i drugog (Alberto) vraćali i na kraju uzeli bod.

Senad Lulić ostao je na klupi kod nebeskoplavih.

Krunić je odigrao 90 minuta u domaćem porazu Fiorentine od Empolija 1:2 . Gosti su vodili golom El Kaddourija iz 37. minute, da bi izjednačenje violama donio Tello u 64. minuti. Ipak, u 92. minuti za pobjedu gostiju s bijele tačke zabija Pasqual.


F1—2E by clipsbh

Toni Šunjić odigrao je 90, a Mato Jajalo 76 minuta u nuli (0:0) Palerma i Bologne.