Svađa u Romi

Džeko u naletu bijesa saigrača objesio o vješalicu za odjeću

edin dzeko

Kako sukob ne bi izrastao u još nešto brutalnije, pobrinuli su se suigrači, ali samo oni koji su mogli fizički parirati Džeki

Svađa Edina Džeke i Stephana El Shaarawyja  tokom 2:1 poraza kod SPAL-a nije bila ni malo naivna, pišu dobro upućeni talijanski izvori.

Naime, korpulentni Džeko, revoltiran igrom mlađeg i kudikamo fizički inferiornijeg El Shaarawyja, uzeo ga je u svlačionici među šake i objesio o vješalicu za odjeću.

Kako sukob ne bi izrastao u još nešto brutalnije, pobrinuli su se suigrači, ali samo oni koji su mogli fizički parirati Džeki.

Stasiti Džeko od 193 cm htio je na svoj način objasniti 173 cm visokom Italijanu kako stvari stoje, no spriječili su ga Federico Fazio i Robin Olsen, obojica otprilike Džekinog stasa i fizičkih mogućnosti.

Ostali su gledali uplašeno, a trener Claudio Ranieri nije mogao vjerovati što se događa. Htio je obojicu ostaviti u svlačionici na poluvremenu, no izveo je samo nesretnog El Shaarawyja.

Nakon toga je Romin trener zaprijetio navijačima da će ih pustiti u trening-kamp.

Džeko se već neko vrijeme povezuje s Interom i njegov odlazak iz Vučice je vrlo izgledan. Dotad će morati riješiti situaciju s mlađim kolegom kako bi se Roma stabilizirala i vratila u utrku za četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Evo u čijem je zagrljaju Pjanić završio nakon utakmice