Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko za svoj 30. rođendan darovao Željezničar

dzeko

Kapiten bh. reprezentacije i napadač Rome, Edin Džeko slavi svoj 30. rođendan. Prije odlaska u Italiju Džeko je igrao u Engleskoj, Njemačkoj i Češkoj, a svoju je nogometnu avanturu započeo u dresu Željezničara.

Voljenog kluba, u kojem je odigrao 40 utakmica i postigao pet pogodaka sjetio se i na svoj rođendan, ali što je još važnije – u trenucima kada je klubu potrebna pomoć svih prijatelja i navijača.

Naime, Željezničar planira obnovu i nadogradnju Grbavice kako bi klub na svom stadionu mogao igrati evropske utakmice, a jedna od stavki koje moraju biti ispunjene prema kriterijima Uefe su i nove stolice za zapadnu tribinu, te ugradnja stolica koje nedostaju na sjevernoj tribini stadiona.

Akciji se priključio i Džeko pa je tako na svoj rođendan kupio 30 stolica. Akciju su podržali i drugi prijatelji kluba, pa je tako i sam Željo istaknuo da su kao simboličan i početni korak, igrači, stručni štab, članovi skupštine, članovi upravljačkih struktura i prijatelji Željezničara osobnim sredstvima osigurali kupovinu 550 stolica.