Roma

Džeko zbog zdravstvenih problema propušta derbi s Interom?!

dzeko

Bh. napadač nije trenirao s ekipom posljednja dva dana zbog visoke temperature, a mediji izvještavaju da, ukoliko mu temperatura ne spadne, možda propusti veliki duel na San Siru

Prema navodima italijanskih medija glavna briga u Romi, uoči derbija s Interom u petak, je Edin Džeko čiji je nastup upitan zbog gripe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bh. napadač nije trenirao s ekipom posljednja dva dana zbog visoke temperature, a mediji izvještavaju da, ukoliko mu temperatura ne spadne, možda propusti veliki duel na San Siru.

S obzirom da je Džeko jedan od najvažnijih Rominih igrača u klubu svakodnevno prate njegovo zdravstveno stanje i čine sve kako bi osposobili do petka uvečer.

Izostanak Džeke bi stvorio veliki problem treneru Pauli Fonseci, jer se drugi napadač Nikola Kalinić još uvijek oporavlja od povrede i nije potpuno spreman.

Džeko je ove sezone za “vučicu” odigrao 18 utakmica u svim takmičenjima i postigao osam golova, od čega šest u Seriji A.

Jedan od dva derbija 15. kola Serije A, između lidera Intera i četvrtoplasirane Rome, igraće se u petak uvečer na milanskom San Siru s početkom u 20.45 sati. Drugi derbi u subotu na rimskom Olimpicu igraće trećeplasirani Lazio i drugoplasirani Juventus, a počinje u istom terminu.

Na tabeli je Inter prvi s 37 bodova, a slijede Juventusa s 36, Lazio s 30, te Roma i Cagliari s po 28.