Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ispali iz lige

Eddie Howe napustio klupu Bournemoutha

Eddie Howe

Osim Bournemoutha mladi engleski trener jednu sezonu je sjedio i na klupi Burnleyja

Eddie Howe sporazumno je raskinuo ugovor sa Boournemouthom, nakon što je klub ispao iz Premier lige, prenosi Anadolu Agency (AA).

Howe je vodio “trešnje“ u više od 450 utakmica u dva mandata koja su zajedno trajala duže od deset godina. No 42-godišnji trener, koji odlazi sa klupe nakon razgovora sa rukovodstvom Bournemoutha obavljenim u subotu uvečer, rekao je da vjeruje da je “pravo vrijeme za promjene u klubu“.

Petogodišnji boravak Bournemoutha u Premier ligi završio je ove sezone uprkos pobjedi 3:1 protiv Evertona u posljednjem kolu.

“Nakon što sam s klubom proveo ukupno 25 godina kao igrač i kao menadžer, ova odluka, koja je donesena zajedno sa vodstvom kluba, jedna je od najtežih koje sam ikada morao donijeti“, rekao je Howe u otvorenom pismu navijačima i dodao:

“Međutim, iako će privrženost i ljubav koju imam prema ovom fudbalskom klubu zauvijek ostati, kolektivno osjećamo da je sada pravo vrijeme da klub krene u novom smjeru. Bournemouth će mi uvijek biti u srcu, ali čvrsto vjerujem da je sada pravo vrijeme za promjene u klubu.“

Bournemouth je pod vodstvom Howea iz League Two (četvrti rang takmičenja) stigao do stabilnog člana Premier lige.

Osim Bournemoutha mladi engleski trener jednu sezonu je sjedio i na klupi Burnleyja.