Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fudbaler Real Madrida

Eden Hazard mora na operaciju gležnja

Eden Hazard

Hazard je već propustio tri mjeseca sezone zbog ranije povrede gležnja

Eden Hazard, fudbaler Real Madrida, u četvrtak će, prema medijskim navodima, biti podvrgnut operaciji gležnja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajni belgijski vezista pretrpio je frakturu gležnja tokom iznenađujućeg domaćeg poraza Reala od Levantea prošlog mjeseca. U Realu su se nadali da će se Hazard vratiti prije kraja sezone, ali je to i dalje pod velikim upitnikom. On će, navodno, otputovati u Sjedinjene Američke Države, gdje će u četvrtak biti operisan.

Hazard je već propustio tri mjeseca sezone zbog ranije povrede gležnja. Sada je prevashodni cilj Belgijanca da se proba oporaviti do početka Evropskog prvenstva u junu ove godine.

Hazard koji je u ljeto 2019. godine došao u Real iz Chelseaja za 100 miliona eura, imao je veoma tešku prvu sezonu u Španiji. Odigrao je svega 15 takmičarskih utakmica i postigao jedan gol.

I bez njega Real je sinoć ostvario veliku pobjedu nad Barcelonom rezultatom 2:0. Tim trijumfom “kraljevski klub“ je preuzeo vrh tabele sa 56 bodova, dok je “Barca“ druga sa bodom manje.