Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Edin Džeko debituje za Romu, protivnik je Sevilla

dzeko trening roma1

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko danas će debitovat za Romu u prijateljskoj utakmici protiv španske Seville.

Roma i Sevilla će večeras u 20.00 sati na stadionu ”Olimpico” odmjeriti snage u prijateljskoj utakmici, a navijači ”Vučice” s nestrpljanjem isčekuju debi pojačanja Džeke i Mohameda Salaha.

– AS Roma ima veliki projekt za budućnost sa nekoliko fantastičnih igrača. Sretan sam što sam ovdje i što ću biti od pomoći da se ostvare ciljevi. Pratio sam Romu otkako je moj prijatelj Miralem Pjanić tu. To je vrhunski klub – rekao je Džeko na pres-konferenciji na kojoj je zvanično predstavljen novinarima.

[quote_center]Nakon potpisivanja ugovora bh. napadač je izjavio da je u Romu došao osvajati titule, te da mu neće biti problemi igrati protiv saigrača iz reprezentacije Senada Lulića koji nastupa za gradskog rivala Lazio[/quote_center]

Džeko je jučer potpisao ugovor s klubom iz italijanske prijestolnice, nakon što je od 2011. nastupao za engleski Manchester City, koji se već oprostio od svog bivšeg napadača s kojim je osvojio dva prvenstva Engleske, FA Cup, League Cup i FA Community Shield.

– Igrač kojeg su voljeli navijači Cityja, a kojeg obožava bosanska nacija, ”Dijamant” je sjajno blistao za vrijeme provedeno sa ”Bluesima” i uvijek ćemo ga se rado sjećati zbog uloge koju je imao u proteklih pet za City sjajnih godina. Svi u klubu želimo Edinu najbolje u budućnosti i hvala mu za odlične igre u Manchester Cityju – pisalo je na zvaničnoj stranici engleskog kluba.

Nakon potpisivanja ugovora bh. napadač je izjavio da je u Romu došao osvajati titule, te da mu neće biti problemi igrati protiv saigrača iz reprezentacije Senada Lulića koji nastupa za gradskog rivala Lazio.