Edin Džeko kupio kuću u Dubrovniku (FOTO)

b_150702064

Nogometaš Manchester Citya i reprezentativac BiH Edin Džek, kupio je kuću u Dubrovniku, gdje inače rado dolazi s djevojkom Amrom Silajdžić kod prijatelja i reprezentativnog kolege Emira Spahića, rođenog Dubrovčanina.

[quote_box_right]Edin Džeko i Amra Silajdžić odavno važe za najpopularniji, najljepši, ali i najintrigantniji par u BiH, a i lijepa Amra je odmor u Dubrovniku iskoristila za shopping. Kod dubrovačke dizajnerice Andree Zvono kupila je haljinu![/quote_box_right]

Stanovnici Lapada sada imaju dodatni razlog da prate igru ovog nogometaša, novoga susjeda. Džeko je naime kupio veliku kuću s bazenom i pogledom na more, Grebene i Uvalu Sumratin na početku Ulice Petra Svačića koju je izgradio dubrovački arhitekt Stipe Pašalić. Za koji iznos, nije poznato, no ova vijest je potvrđena iz više izvora bliskih nogometašu, piše dubrovacki.hr.

Odmor u Dubrovniku sa djevojkom manekenkom Amrom Silajdžić Džeko je očito iskoristio za finalizaciju kupoprodajnog ugovora za kuću, a slike s ljetovanja na kojima su u pozadini vide Grebeni, a vjerovatno je slikana s jedne od tarasa njegove nove kuće, podijelio je ovih dana i na društvenim mrežama.

Edin Džeko i Amra Silajdžić odavno važe za najpopularniji, najljepši, ali i najintrigantniji par u BiH, a i lijepa Amra je odmor u Dubrovniku iskoristila za shopping. Kod dubrovačke dizajnerice Andree Zvono kupila je haljinu!

dzekina-kuca-dubrovnik

Inače, Džeko već nekoliko godina predvodi listu najplaćenijih sportaša iz BiH u svijetu. Prema nezvaničnim informacijama Džeko sedmično na Ostrvu zarađuje približno 190.000 eura, a njegov ukupni godišnji prihod navodno iznosi 9,8 miliona eura!

Plata je, navodno, bila i glavni kamen spoticanja u pregovorima o njegovom eventualnom prelaska ovog ljeta u Romu.