Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Edin Džeko uskoro će postati dajdža

edin dzeko instagram

Jutros se u turskim i italijanskim medijima pojavila informacija da turski Bešiktaš ima spreman “plan B” u slučaju da ne uspije zadržati svog napadača Maria Gomeza (30) u svojim redovima i iduće sezone.

Čelnici aktuelnog turskog šampiona počeli su s Fiorentinom pregovore oko otkupa Gomezovog ugovora, koji je kao posuđen igrač nastupao za turski klub protekle sezone.

U slučaju da Erdan Torunogullari, predsjednik Besiktasa ne uspije završiti posao u Firenci, mediji pišu da će njegova sljedeća destinacija biti prijestonica Italije, gdje će tražiti zamjenu za njemačkog napadača.

Besikatasu, koji iduće sezone nastupa u Ligi prvaka, treba veliko i dokazano ime u napadu, a “tom opisu” odgovara prvi napadač bh. Zmajeva Edin Džeko (30).

#Repost @dinobrajlovic with @repostapp ・・・ #Ramadan #Iftar #Friends

Fotografiju objavljuje EdDzeko (@ed_dzeko)

Džeko trenutno odmara u Sarajevu u društvu porodice i prijatelja, i u iščekivanju je nove “titule”, ovaj put – dajdže! Naime, nakon što je postao otac kapiten nogometne reprezentacije BiH i član Rome uskoro će postati i dajdža.

Početkom februara ove godine Džeko i njegova djevojka Amra Silajdžić dobili su kćerku Unu. Dva mjeseca kasnije Džeko je dobio zeta, kada se udala njegova sestra Merima, a usoro će kapiten Zmajeva postati i dajdža. Merima je u poodmakloj trudnoći i uskoro će ona i njen suprug Emir Đerekarac postati roditelji.