Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Edin Džeko: Uspio sam ono što u dresu Manchester Cityja nisam

dzeko

Roma je sinoć odigrala još jednu odličnu utakmicu, ovog puta u gostima kod Chelseaja, gdje je uspjela otkinuti jedan bod, remiziravši rezultatom 3:3. Iako se činilo da će Chelsea lagano riješiti meč nakon ekspresnih 2:0, Roma je do kraja bila uspjela čak i preokrenuti rezultat, a glavna uloga u svemu pripala je najboljem igraču kluba Edinu Džeki. Zadovoljni bh. napadač nakon meča je izjavio da je sinoćnja bila sjajna noć za njegovov tim koji je igrao “nevjerovatno od prve minute”.

– Večeras sam nadoknadio ono što kao napadač Manchester Cityja nikad nisam uspio – postigao sam gol Chelseaju u zvaničnim utakmicama. Ovo je sjajna noć za nas, bod je dobar, iako smo mogli i pobijediti. Šteta je što smo primili tri gola, što pokazuje da moramo još bolje raditi. Chelsea je kvalitetan i iskoristio je svoje prilike, rekao je Džeko, pohvalivši pristup svih igrača Rome.

– Igrali smo kao da smo domaćini. Rekao sam ranije da se italijanski fudbal popravio mnogo i to smo vidjeli večeras. Rano je još govoriti o nokaut fazi, no ovo je važan bod za nas i sada se okrećemo meču Serije A, dodao je Dijamant.