Edin Jakupović sudi derbi polusezone na Tušnju

edin_jakupovic-640×360

Edin Jakupović iz Bihaća određen je za glavnog sudiju derbija polusezone BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine između fudbalera Slobode i Zrinjskog, koji će se odigrati u nedjelju od 13:30 sati na tuzlanskom stadionu „Tušanj“, odlučili su u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH (N/FS BiH).

U susretu 15. kola lidera na tabeli Zrinjskog (30 bodova) i trećeplasirane Slobode (28) Jakupoviću će asistirati Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Goran Dujak iz Odžaka. Četvrti arbitar bit će Moamer Čaušević iz Sarajeva, a peti njegov sugrađanin Adis Mulahasnović. Ulogu šestog sudije obnašat će Tomislav Čuić iz Tomislavgrada. Za delegata meča određen je Samir Ćupina iz Sarajeva, posmatrača suđenja Salem Prolić, takođe iz bh. prijestolnice. Adis Hajlovac iz Visokog bit će oficir za sigurnost N/FS BiH.

U nedjelju u istom terminu odigrat će se i mali sarajevski derbi između Olimpica i Sarajeva u kojem će pravdu dijeliti Irfan Peljto iz Sarajeva. U komšijskom duelu Željezničar će tada u Sarajevu ugostiti Slaviju iz obližnje Lukavice. Arbitraža u ovoj utakmici povjerena je sudiji Zoranu Grbiću iz Prijedora.

Zanimljivo, sve utakmice 15. kola u subotnjem i nedjeljnom terminima zakazane su za 13:30 sati, piše Anadolu Agency.

– PAROVI, SATNICA I SUDIJE 15. KOLA –

– subota, 7. novembra –

Radnik – Široki Brijeg (sudija: Dragan Skakić / Bosanska Gradiška)

Vitez – Borac (Elvis Mujić / Banovići)

Velež – Rudar Prijedor (Goran Paradžik / Ljubuški)

Mladost DK – Čelik (Ognjen Valjić / Banja Luka)

Drina – Travnik (Vedran Zovko / Mostar)

– nedjelja, 8. novembra –

Sloboda – Zrinjski (Edin Jakupović / Bihać)

Olimpic – Sarajevo (Ifran Peljto / Sarajevo)

Željezničar – Slavija (Zoran Grbić / Prijedor)