Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Željezničar

Edis Kovačević novi predsjednik UO, Eldin Diglisić izabran za strateškog partnera

fk zeljeznicar – glasanje – fena (1)

Na sjednici je usvojen izvještaj o radu Upravnog odbora u proteklom periodu, a delegati su izabrali novog predsjednika Upravnog odbora Edisa Kovačevića, dosadašnjeg člana Nadzornog odbora

Na redovnoj sjednici Skupštine FK Željezničar, na kojoj su delegati aktivno raspravljali o trenutnoj situaciji Kluba, donesene su određene odluke koje se tiču njegovog funkcionisanja u narednom periodu.

Predstavljen je izvještaj tima za pregovore s potencijalnim strateškim partnerima koji su prezentovali Nasuf Drinjaković i Nihad Odobašić.

Nakon višesatne diskusije, delegati skupštine su jednoglasno i dvotrećinskom većinom svih izabranih delegata izabrali Eldina Diglisića za strateškog partnera i donijeli odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca.

Na sjednici je usvojen izvještaj o radu Upravnog odbora u proteklom periodu, a delegati su izabrali novog predsjednika Upravnog odbora Edisa Kovačevića, dosadašnjeg člana Nadzornog odbora.

Članove Upravnog odbora činit će: Jusuf Tanović, Ilijas Kovačević, Kerim Balić, Mirza Bašinac, Bakir Sadović, Fuad Zukić i Seudin Novalić. Zbog poslovnih obaveza, dosadašnji v.d. predsjednik UO, Oro Ibrišimović, ne može aktivno nastaviti svoj angažman u Klubu, a kolektiv FK Željezničar zahvaljuje se Ibrišimoviću na angažmanu i doprinosu.

Usvojen je i izvještaj Nadzornog odbora kojeg čine Džermin Pašić, Elvir Kosovac i Marko Dmitrović.

Oro Ibrišimović i Borislav Goić su odabrani kao zamjenski delegati u Skupštini Kluba, saopćeno je iz FK Željezničar.