Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Efendić: Evropu imamo, želimo trofej Kupa BiH!

sloboda radnik

U Etnoselu Stanišići sinoć su nogometaši Slobode obavili posljednji trening uoči druge finalne utakmice Kupa BiH protiv Radnika u Bijeljini.

[yuzo_related]

S optimizmom igrači Husrefa Musemića očekuju današnju utakmicu.

– Izborili smo plasman u Evropsku ligu i nemamo imperativa pobjede. Ali, kao rijetko kada želimo uspjeh i trofej Kupa BiH. Imat ćemo nasuprot iskusnu i dobru ekipu, ali u tri susreta još nismo poraženi, pa vjerujemo da nećemo ni ovoga puta – kazao je Feni Samir Efendić, jedan od najstandardnijih nogometaša Slobode u ovoj sezoni.

Prvi susret između Slobode i Radnika na Tušnju završen je bez pobjednika (1:1). Može se desiti da Sloboda i u četvrtom međusobnom duelu ne bude poražena, ali da ne osvoji Kup jer je Radniku dovoljan i rezultat 0:0.

-Nadam se da će ova zadnja utakmica u sezoni biti praznik nogometa. Šteta je što neće igrati Zajko Zeba i Haris Mehmedagić, ali imamo igrače koji mogu odgovoriti taktičkim zamislima trenera Musemića. Dat ćemo sve od sebe da konačno i trofej Kupa BiH donesemo u Tuzlu. Bila bi to zaista lijepa kruna naše inače dobre sezone – zaključio je Efendić.