Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Efendić: Ponudili su mi mizerne uvjete za ostanak na Tušnju

efendic_sloboda

Defanzivac Samir Efendić je sve dalje od Tušnja, mada je očekivao da će i naredne sezone nositi „crveno-crni“ dres.

Kaže kako je Sloboda njegov najdraži klub i tako će ostati bilo gdje da nastavi profesionalnu karijeru.

Pomalo je razočaran u čelne ljude Slobode koji ga, nakon završetka prvenstva, nijednom nisu pozvali na dogovor, iako je poslije utakmice s Krupom obavio razgovor s Vladom Jagodićem i tada mu je rečeno da na njega računa i ubuduće.

– Za vrijeme odmora nije mi javljeno ni kad je „prozivka“. Ipak, jučer sam se konačno, na moje insistiranje, sastao s predsjednikom Mujkanovićem i moram reći da se nismo našli. Ponuđeni su mi mizerni uvjeti da ostanem u Slobodi, čak ispod onih koje sam do sada imao. Ako se ništa ne promijeni u ova dva dana, neću ostati na Tušnju – kaže za Fenu bivši kapiten Tuzlaka Samir Efendić.

Napominje da se nije nudio drugim klubovima. Njegova prva opcija bila je Sloboda. Ali, ponuda je bilo iz drugih domaćih klubova, te iz Švicarske i Slovenije.

– Nisam zaslužio da me potcjenjuju, ali na Slobodu se ne mogu ljutiti. Ja sam dijete tog kluba, ovdje sam stekao reputaciju. Ne želim spominjati klubove koji me zovu, da ne ispadne samoreklamiranje. Reći ću jedino da su mi ponudili mnogo više nego Sloboda – izjavio je Efendić.

Do kraja sedmice znat će gdje će nastaviti karijeru, a kako sada stvari stoje, najviše ga je „zagolicala“ ponuda jednog kluba iz Slovenije.