Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eldin Adilović: Senida ću uvijek pamtiti kao finog i kulturnog momka

Eldin Adilovic

Senid Kulačić, bivši igrač zeničkog Čelika, ubijen je sinoć nedaleko od Bilinog i Kamberovića polja, mjesta gdje je odrastao ganjajući loptu, u ulici Fra Grge Martića.

Kulačić je nakon ranjavanja, iskrvario te preminuo. Spasa mu nije bilo, a zanimljivo da je upravo danas trebao slaviti svoj rođendan.

Kulačić je prošao sve omladinske selekcije Čelika, a nosio je i dres Podgrmeča, Gošk-a, Šibenika, Sloge Gornji Vakuf Uskoplje, a posljednji klub mu je bio zenički Rudar.

Eldin Adilović, nogometaš koji je ponikao u Čeliku, a kasnije nosio i dres Željezničara trenutno nastupa u Turskoj, gdje brani boje Erciyesspora. Poznavao je Kulačića i o njemu ima samo riječi hvale.

– Poznavali smo se, odrasli smo u susjednim mahalama, a išli u istu školu. Igrao je i on u Čeliku u omladincima i stvarno me iznenadila ova tužna vijest. Žalosno je da je još jedan mladi život ugašen na takav način, ne znam koji je razlog bio, ali siguran sam da je ovo zadnje do čega je trebalo da dođe. Dugo ga nisam vidio, ali znam ga kao neproblematičnog momka. Volio je fudbal i igrao je profesionalno do prije par godina. Ja ću ga uvijek pamtiti kao finog i kulturnog momka. Da mu Allah podari lijepi Džennet, kazao je Adilović za “Sport“.