Fudbal

odlukom skupštine

Elvedin Begić izabran za počasnog predsjednika Nogometnog saveza BiH

25/08/2020
Foto: NFSBiH

Za počasnog predsjednika NSBiH izabran je Elvedin Begić, na prijedlog nekoliko kantonalnih saveza iz NS Federacije, a uz podršku i FSRS

Redovna sjednica Generalne Skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas na Ilidži.

Delegati Skupštine usvojili su izmjene i dopune Statuta NSBiH, Izvještaj o radu NSBiH, finansijski i revizorski izvještaj za 2019. te Plan rada i finansijski plan za 2020. godinu.

Verifikavna je izmjena člana Izvršnog odbora iz FSRS. Vico Zeljković, aktuelni predsjednik FSRS zamijenio je Mileta Kovačevića i postao punopravni član IO.

Za počasnog predsjednika NSBiH izabran je Elvedin Begić, na prijedlog nekoliko kantonalnih saveza iz NS Federacije, a uz podršku i FSRS, saopćeno je iz NSBiH.

– Vi ste svojim glasanjem danas potvrdili da znate cijeniti rad. Ovo nije priznanje samo za mene, već za čitav Izvršni odbor. Ja sam samo kapetan broda i taj brod vodimo zajedno. Izvještaji su pokazali da smo radili dobro. Ovo priznanje za mene je velika čast i obaveza. Neka nas priznanja čine sretnim i ponosnim, do nekih dolazimo sa puno truda, ali priznanja se ne odbijaju – kazao je Begić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.